top of page

 Hur allting började och lite till...

Föddes  i en släkt med många häst o hundmänniskor som sysslade med avel och utställning, så för mig var det helt naturligt att påbörja egen avel ( det sitter väl i generna antar jag)
Min egna första hundkull hade jag som 16 åring av rasen Fransk Bulldog, efter en brindle tik från UK, tre fantastiska valpar varav en såldes till Danmark och blev en mycket framgångsrik utställnings och avelshund. Som så många andra unga hundtokiga tjejer gjorde på den tiden, blev det resa till England för att jobba som kennelflicka, jag var där på flera sommarlov och hade förmånen av att få träffa oerhört kunniga hunduppfödare och dom lärde mig ofantligt mycket inom hunderiet, speciellt Mary som blev en mentor för mig och som jag alltid kunde fråga till råds. Jag har alltid satt stort värde på dessa äldre uppfödare för deras stora kunskapsbank.
Jag har fött upp raser som Irländsk Setter, Golden Retriever, Curly Coated Retriever och Korthårig Vorsteh, har varit en flitig utställare av mina hundar, men även tävlat lydnad och jakt med framgång,  Jag har importerar flera hundar från England och jag var den första som tog in Curly Coated Retriever till Sverige med engelska linjer.
Vid en vistelse i England fick jag hos en hunduppfödare, för första gången träffa en siames, en helt fantastisk katt som kunde apportera och öppna dörrar, jag var helt såld en sådan katt måste jag bara ha. Hans namn var Quicksilver, och det namnet kom att bli mitt stamnamn för min kattuppfödning, namnet registerades 1978. Det blev med tiden flera kullar med siameser, mellan åren1978-1990 föddes 9 kullar. Idag finns inga siameser i katteriet, men man vet aldrig, en vacker dag kanske en lite skönhet flyttar in, och så var det ju det där med "britterna"  (fortsättning följer senare.....)

bottom of page